Вдячні за свободу!

Новини університету

20 лютого Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні – полеглих протестувальників та невинних жертв Революції Гідності. З нагоди пам’ятної дати у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся цикл заходів.

Так, курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності відвідали лекцію на тему «Допоки ми живемо – пам’ять про героїв у серцях». Її провели та підготували зусиллями кафедри теорії та історії держави і права ДДУВС – зокрема, завідувача кафедри, кандидата юридичних наук, доцента Марини Саєнко та доцента кафедри, кандидата юридичних наук підполковника поліції Юлії Завгородньої.

Захід розпочали хвилиною мовчання у пам’ять про загиблих.

Учасники прослухали тематичні доповіді, детально проаналізували лютневі події 2014-го. Організатори наголошують: Революція Гідності стала гігантським протестом у новітній історії України, боротьбою громадян за свої права і демократичний проєвропейський вибір. А Герої Небесної Сотні – уособленням людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. Це глибоко трагічна, проте вкрай важлива сторінка українського державотворення, забувати про яку не маємо права.

За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від багатовекторності у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя. Аби віддати честь полеглим активістам Євромайдану, курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності та факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції відвідали монумент на Алеї Героїв.

Пам’ятною ходою пройшли до стели майбутні правоохоронці, де урочисто поклали квіти та мовчки згадали тих, хто захистив свободу та демократію у боротьбі з тодішнім режимом.

«Подвиг Небесної Сотні став цементувальним елементом для єднання нашого народу. Він слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогу, захищаючи право українського народу на незалежність, – переконана курсантка Олександра Коваленко. – Ушановуючи Небесну Сотню, ми згадуємо кожного з її героїв поіменно, бо не повинно бути «невідомих солдатів» серед тих, хто віддав життя за волю своєї країни. Я щиро вірю у нашу перемогу, як і в те, що зло буде покарано!».


269