200 фахівців долучилися до круглого столу у ДДУВС: обговорили проєкт Антикорупційної програми МВС України

Новини університету

Круглий стіл «Обговорення проєкту Антикорупційної програми Міністерства внутрішніх справ України на 2023-2025 роки» відбувся на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Захід ініційований Управлінням запобігання корупції Міністерства внутрішніх справ України.

До обговорення основних положень проєкту програми долучилися близько 200 учасників: представники Управління запобігання корупції та Департаменту комунікації МВС України, уповноважені з питань запобігання та виявлення корупції центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ, представники Національної гвардії України, Головного сервісного центру МВС та його відокремлених структурних підрозділів, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС, фахівці міжнародних організацій – Представництво НАТО в Україні, КМЄС в Україні та представники громадськості.

Модератором науково-практичного заходу виступила проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко.

Відкрив захід та привітав учасників ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України, полковник поліції Андрій Фоменко, який наголосив на тому, що необхідно з іще більшою відповідальністю віднестись до антикорупційних заходів в Україні для мінімізації корупційних ризиків в системі МВС України, оскільки ми всі є частиною сил оборони та маємо постійно демонструвати в першу чергу зарубіжним партнерам нульову терпимість до будь-яких проявів корупції.

«Науково-педагогічні працівники університету постійно беруть участь в антикорупційних форумах, проводять наукові дослідження, захищають дисертації на антикорупційну тематику. Результати наших досліджень впроваджуються у практичну діяльність», – зазначив Андрій Євгенович.

Із вітальними словами виступили: начальник Управління запобігання корупції МВС, доктор філософії у галузі права Анатолій Фодчук та заступник директора Департаменту комунікації МВС України – начальник управління інформаційної політики та моніторингу Дмитро Андреєв.

Презентував основні положення проєкту Антикорупційної програми МВС на 2023-2025 роки заступник начальника Управління запобігання корупції МВС – начальник відділу управління корупційними ризиками та методичного забезпечення Сергій Яременко. Метою Антикорупційної програми МВС на 2023-2025 роки є вдосконалення системи запобігання і протидії корупції в апараті МВС та ГСЦ, закладах, установах і на підприємствах, що належать до сфери управління МВС, а також у Національній гвардії України, Національній поліції України, Державній прикордонній службі України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Державній міграційній службі України, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ, забезпечення злагодженості та системності антикорупційної діяльності у суб’єктах системи МВС.

Із доповідями виступили: головний спеціаліст відділу з питань запобігання корупції Головного сервісного центру МВС Андрій Гальчишак; експерт з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського союзу в Україні Олег Сологуб; уповноважений з антикорупційної діяльності Національної академії внутрішніх справ Олександр Стрільців; координатор Програми НАТО з виховання доброчесності в Україні Марина Когут; уповноважений з антикорупційної діяльності Львівського державного університету внутрішніх справ Андрій Годяк; виконавчий директор ГО «Разом проти корупції» Михайло Серебряков; уповноважений з антикорупційної діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ Яна Мазур; уповноважений з антикорупційної діяльності Одеського державного університету внутрішніх справ Світлана Файчук; уповноважений з антикорупційної діяльності Донецького державного університету внутрішніх справ Катерина Удод та голова Громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції», доктор філософії в галузі права Володимир Мартиненко.

Проведення круглого столу забезпечило відкритість, прозорість та об’єктивність розгляду ключових положень проєкту Антикорупційної програми МВС на 2023-2025 роки. За результатами проведення заходу, учасники надаватимуть додаткові пропозиції, які будуть опрацьовані проєктною групою.


430