Тепер нашим воїнам тепло: курсанти ДДУВС презентували військовим вовняні вироби

Новини університету

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету плетуть шкарпетки для захисників України. За два тижні вони зв’язали 18 пар.

Шкарпетки плетуть курсантки факультету кримінальної поліції Катерина Гунько та Заріна Слабких. Виготовляють з натуральної вовни. На виготовлення однієї пари йде 7-10 годин – все залежить від кількості вільного від занять часу.

Готові вовняні вироби передають волонтерці Анастасії Цуз, яка відвозить їх бійцям ЗСУ.

Цю партію шкарпеток виготовили для захисників, які проходять лікування у госпіталі Павлограда.

Зі слів волонтерки, військові – задоволені. Кажуть, що у вовняних виробах тепло й одразу почуваєшся комфортно. Разом із виробами передали листи та малюнки зі словами вдячності та підтримки.

Курсантка другого курсу Катерина Гунько долучається до подібних заходів не вперше. В’язати любить з дитинства.

«У всьому світі не вистачить слів, аби висловити подяку нашим воїнам-захисникам. Разом ми робимо важливу справу – допомагаємо українській армії вистояти у холод та морози. Крок за кроком навіть маленькими справами наближаємо перемогу», – говорить курсантка.

Акцію з плетіння шкарпеток ініціювали провідні фахівці Світлана Крупа та Юрій Кушнєров. Вони зазначають, курсанти факультету кримінальної поліції долучаються і до інших волонтерських заходів: допомагають виготовляти окопні свічки, плетуть маскувальні сітки, беруть участь у донорських акціях.


297