Слово Кобзаря – вічне!

Новини університету

З нагоди 209-ої річниці з Дня народження культового українського письменника Тараса Шевченка у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася низка тематичних заходів. Докладніше – далі.

Студентсько-курсантська рада спільно з Дніпровським осередком Всеукраїнської громадської організації «Європейська асоціація студентів права» організувала інтерактивно-інтелектуальну гру «Kahoot» для курсантів факультету кримінальної поліції. Назву вигадали тематичну – «Великий Кобзар».

Представники СКР розповідають: гру проводили з застосуванням смартфонів, адже учасникам запропонували відповісти на 40 питань, пов’язаних з цікавими фактами про життя Тараса Григоровича Шевченка.

За результатами гри абсолютним переможцем став Кирило Бацун, друге місце посів Даніїл Богомаз, третє – Валентин Набивач.

«Шевченко – борець за волю та свободу України, які ми знову здобуваємо сьогодні. Історія повторюється, тому, як на мене, патріотичне виховання є надважливим у наш час», – розповідає курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Катерина Байрак.

Зокрема сьогодні до відзначення Дня народження Кобзаря долучилися представники кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін ННІ права та інноваційної освіти. Викладачі провели виховний захід на тему «Тарас Шевченко – феномен доби та геній української нації».

Студенти під час заходу аналізували творчість поета через призму сучасних подій та відповідали на питання вікторини.


382