Сертифіковані оператори БПЛА навчатимуть курсантів ДДУВС

Новини університету

Опанували теорію та практичне керування безпілотними літальними апаратами. У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ науково-педагогічні працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки пройшли онлайн-курс «Застосування технологій в умовах війни» та отримали сертифікати.

Отримані знання та навички планують впроваджувати у навчальний процес, а саме документування правопорушень у сфері публічної безпеки та порядку, виявлення кримінальних правопорушень, фіксація слідів злочину, а також виконання інших завдань та повноважень поліції.

Підготовка майбутніх операторів дронів розпочалася з теоретичного онлайн-курсу. Він включав 10 модулів, які охопили основи роботи з БПЛА, види квадрокоптерів та їх призначення, використання радіозв’язку та організацію взаємодії оператора та наземних підрозділів. Також опанували топографію та роботу з електронними картами, системи управління, програмне забезпечення тощо.

За словами викладачів кафедри, теоретичний курс містить велику кількість репрезентативного матеріалу та іншої необхідної для операторів БПЛА інформації.

Після отримання сертифіката про успішне завершення теоретичного курсу НПП перейшли до практичної частини навчання – керування безпілотними літальними апаратами.

Викладачі отримали навички з ручного та автоматичного зльоту та посадки, польотів за заданими координатами GPS, маневрування та обходу перешкод, безпечного наближення до різних об’єктів, польотів за різних погодних умов та за різних умов видимості, аварійної посадки БПЛА, а також фото та відеозйомки з БПЛА.

Громадська волонтерська організація «Центр підтримки аеророзвідки» в особі директорки Марії Берлінської та Благодійна організація «Благодійний фонд «Київська школа економіки» презентували закладу освіти безпілотні літальні апарати. Їх будуть використовувати під час навчання курсантів.

Найближчим часом планується укладання меморандуму про співпрацю між ДДУВС та громадськими організаціями.

 

 


559