У ДДУВС поліцейські навчалися мінній безпеці

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося заняття з мінної безпеки для патрульних поліцейських у межах програми довгострокового підвищення кваліфікації. У навчанні взяли участь правоохоронці з Дніпропетровської, Запорізької областей та батальйону патрульної поліції міста Кременчук Полтавської області.

У рамках зазначеного навчання, 4 серпня 2023 року у закладі вищої освіти пройшли заняття за участі Джима Вернона – старшого інспектора з розмінування американської компанії TetraTech. Тема занять – «Вибухонебезпечні предмети, класифікація та види. Рекомендації щодо дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Небезпечні фактори вибуху та захист від них. Засоби пожежогасіння, протипожежне устаткування та інвентар, порядок і правила їх використання під час пожежі».

Джим Вернон підкреслив актуальність теми навчання, зазначивши його важливість для убезпечення як поліцейських, так і цивільних осіб. Правоохоронці вивчали правила й підходи до розмінування, опанували категорії вибухонебезпечних предметів, правила безпеки під час огляду тощо.

Поліцейські закономірно останнім часом частіше стикаються з виявленням вибухонебезпечних предметів: під час несення служби на тимчасових блокпостах, у прифронтових населених пунктах і на територіях міст та селищ, після авіаударів. За їх словами, таке навчання є для них вкрай актуальним.

«Так, вибухових пристроїв на мирній території зараз багато. Цьому посприяла близькість до фронту, систематичне ураження міст та сіл авіабомбами та деякі снаряди, ракети чи БПЛА, що не детонують відразу, а потім можуть бути знайдені місцевим населенням. Після катастрофи на Каховській ГЕС також виявляються нездетоновані боєприпаси, які були затоплені водою», – поділилася слухачка навчальної групи, старший інспектор-черговий відділу чергової служби УПП в Запорізькій області капітан поліції Галина Понятова.

Також на заняттях зазначили необхідність проведення роз’яснювальної роботи з населенням та військовослужбовцями щодо усвідомлення небезпеки під час поводження з вибухонебезпечними предметами та зберіганням боєприпасів у якості «сувенірів».

 

 


382