Культурний вікенд: курсанти ДДУВС відвідали художній музей

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітали до Дніпровського художнього музею. Про експозицію музею та особисті враження розповіли учасники заходу.

Естетичний розвиток й зараз залишається важливої складовою дозвілля сучасної людини. Тому курсанти регулярно ДДУВС відвідують художній музей. Цими вихідними вони завітали на виставку, де були представлені картини Олександра Антонюка, Олександра Шабанова, дніпровського художника Сергія Бурбела та інших.

На одному з художніх доробків була зображена актуальна тематика сьогодення – влучення ракети у Кримський міст. Її автор – Сергій Бурбело –презентує картини на аукціонах, а гроші витрачає на підтримку військових.

«Раніше я не була у Дніпровському художньому музеї, але чула, що він позиціонує себе як повністю український культурний заклад, де представлені тільки вітчизняні митці. На цій виставці цікаво було побачити, як художники уявляють Україну після Перемоги. Найбільше мене вразила картина із влученням ракети у Кримський міст. Цікаво та незвично побачити сучасні події вже у маслі на холсті, а не просто на екрані смартфону», – поділилася курсантка Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів національної поліції ДДУВС Ганна Кондратьєва.

За думкою курсантів, кожен із художників надає українцям можливість вивчати історію не тільки за книгами, але й за зображеннями на полотні. Ця виставка є благодійною, тому всі кошти, зібрані з продажу виставлених картин, будуть передані на допомогу Українській армії.

 

 


314