Учениця автошколи для осіб з інвалідністю ДДУВС успішно склала іспит

Новини університету

У Дніпрі в територіальному сервісному центрі МВС пройшов іспит з кермування, який складали особи з інвалідністю. Випускниця автошколи для осіб з інвалідністю Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Софія Грубова успішно пройшла випробування й отримала водійське посвідчення.

Софія Грубова працює психологинею, надаючи допомогу у покращенні ментального стану іншим. Вся робота у неї ведеться в режимі онлайн, але щоб пересуватися містом задля багатьох власних потреб, вона користується колісним кріслом. Тож, дізнавшись про автошколу при ДДУВС, – одразу вирішила записатися на навчання.

«Я давно вже хотіла навчитись водити автівку, але лише у Львові бачила автошколу, де є машина з ручним керуванням. Тому одразу після старту проєкту навчання в Дніпрі – записалася до автошколи ДДУВС», – поділилася Софія Грубова.

Раніше досвіду водіння у учениці не було. Каже, що «з нуля» пішла навчатися на ручне кермування. Оскільки Софія – дуже соціальна, активна та багато з ким спілкується, автошкола стала справжнім її спасінням та реальним кроком до комфорту та мобільності.

«Можливість їздити – це розв’язані руки, це не можна порівняти з транспортом, непристосованим для людей на колісному кріслі, або з таксі. Це комфорт та поїздки, спілкування з однодумцями та колегами», – каже Софія.

Підготовка в автошколі для осіб з інвалідністю при ДДУВС була якісною, тож екзамен – як теорію, так і практику – вона склала успішно.

Після складання іспиту у територіальному сервісному центрі МВС України Софії вручили посвідчення водія. Однак поки що своєї машини у Софії немає. Запевняє, тепер працюватиме над тим, щоб купити автівку, – й облаштувати її під ручне керування.

Варто зазначити, що крім Софії іспит складав ще один учень-особа з інвалідністю. Це мешканець Богодухова Харківської області Володимир Пшонка. Раніше Володимир їздив вантажівкою, а після аварії вирішив перевчитися на ручне керування. Каже, у своїй області не міг знайти відповідну автошколу, тож навчався в Житомирі. А вже його інструктор допоміг знайти автошколу для осіб з інвалідністю у ДДУВС, яка й допомогла організувати проходження іспиту.

«Автошкола ДДУВС ближча за усі, де можна було скласти іспит. Дуже гарні умови: зручне авто, кваліфікований інструктор. Власне, дуже приємно, що нарешті в мене є водійське посвідчення, і отримав я його саме тут, завдяки допомозі працівників автошколі для осіб з інвалідністю Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ», – розповів Володимир Пшонка.

 

 


265