Вітаємо Олександра Моргунова з призначенням на посаду ректора ДДУВС!

Новини університету

10 серпня 2023 року державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук представила нового ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександра Моргунова.

Зустріч із колективом ДДУВС розпочала держсекретар МВС України Інна Ящук. Вона високо оцінила досягнення закладу вищої освіти та зазначила рівень значущості ДДУВС у науковій спільноті.

«Незначна кількість закладів вищої освіти порівняється із ДДУВС щодо матеріально-технічної бази та складу колективу. Тут у повній мірі виконується державне замовлення: конкурс серед абітурієнтів – більше трьох осіб на місце. Університет здобув велике ім’я в наукових колах Європи та світу. Андрій Євгенович Фоменко скеровував діяльність колективу у найскладніший період з початку повномасштабного вторгнення. Університет прийняв понад тисячу внутрішньо переміщених осіб разом із дітьми. Ви надали руку допомоги на той час першими в Україні. І я хочу подякувати Андрію Євгеновичу за Ваш великий вчинок і велике серце, за координацію роботи закладу і за службу!», – зазначила Інна Ящук.

Інна Ящук також акцентувала, що ДДУВС об’єднав навколо себе усі щаблі регіональної влади. Тому сьогодні на заході представники вишу із великою вдячністю надали слово шановним гостям:

⦁ голові Дніпропетровської обласної ради Миколі Лукашуку;

⦁ заступниці голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Ірині Грицай;

⦁ Дніпровському міському голові Борису Філатову;

⦁ начальнику ГУНП в Дніпропетровській області Анатолію Щадилу;

⦁ начальнику Центрального територіального управління НГУ Володимиру Гордійчуку.

Кожен зі спікерів також зазначив величезний внесок ДДУВС у освітній процес та активну позицію вишу у найскладніші часи. Відмічали поважні гості й важливу роль ДДУВС на освітньому фронті, а також висловлювали довіру на адресу Олександра Моргунова як мудрого керівника, впевненого лідера, амбіційного та цілеспрямованого управлінця.

Після офіційного представлення та зачитування наказу з промовою виступив новий ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Моргунов.

Насамперед Олександр Моргунов висловив слова подяки Міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку та держсекретарю МВС України Інні Ящук за велику довіру та за надану можливість випробувати сили, втілити свої задуми і плани в реальність.

«Хочу запевнити, що всі напрацювання й традиції університету будуть збережені. Адже особовий склад закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання – це стратегічний резерв міністра внутрішніх справ. А особовий склад ДДУВС – є оперативним резервом як ГУНП в області, так і міста, керівництва сил безпеки й оборони, що бережуть нашу державу саме на Дніпропетровщині. Від нас вимагається боєздатність резерву, і наше головне завдання – підготувати фахівців, які прийдуть на допомогу тим, хто зараз на передовій: на фронті та на рубежах боротьби зі злочинністю», – підкреслив Олександр Моргунов.

Новий ректор ДДУВС привітно запевнив усіх в тому, що двері його кабінету будуть завжди відкриті для кожного, хто має пропозиції, ідеї щодо перспектив та розвитку закладу вищої освіти.

У свою чергу ексректор Андрій Фоменко подякував колективу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за плідну роботу протягом останніх семи років, а також особисто – Інні Ящук за високу оцінку колективу, акцентувавши, що саме це дає стимул команді рухатися вперед. Колишній очільник вузу також зазначив, що, на його думку, він мав можливість працювати у найкращому колективі України. І сьогодні має впевненість, що колектив й надалі продовжуватиме працювати у темпі, який дозволить університету – вже під керівництвом Олександра Моргунова –стати національним.

 

 


1 702