Курсантка ДДУВС стала спікеркою тренінгу «Activating human rights»

Новини університету

П’ятиденний молодіжний тренінг на тему «Activating human rights» відбувся на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка». Серед спікерів заходу – курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС Катерина Байрак.

Основна мета проєкту – підвищити обізнаність молоді про права людини та фундаментальні свободи, торкнутися питань фемінізму та гендерної рівності, сприяти розвитку інклюзії. У своєму виступі курсантка зосередилася на Законах України, які регулюють права молоді, а також розповіла про ключові можливості у питаннях захисту своїх прав. Дівчина надала приклади реальних судових рішень, де молоді громадяни реалізували свої права, передбачені законодавством.

«Організатори особисто звʼязалися зі мною та попросили підготувати тренінг на тему захисту прав молоді в Україні та у Європі. Щодо аудиторії – її найбільше турбували питання стосовно звернень до суду, у яких випадках і яким чином це можна зробити. Така зацікавленість та залученість не може не тішити», – поділилася Катерина.

Захід організовано у кооперації молодіжних організацій «Active Youth Community» та «Development and Initiative» за підтримки Council of Europe. Учасників відбирали із представників активної молоді Дніпра та області віком від 17 до 28 років. Це члени громадських та молодіжних центрів і організацій, студенти, що зацікавлені у проєктах неформальної освіти – загалом 28 слухачів. Очікується, що вони стануть розробниками локальних ініціатив, які будуть реалізовані в їхніх громадах після завершення тренінгу.

 

 


351