Реалізовуємо принципи безбар’єрності. Про автошколу для осіб з інвалідністю ДДУВС – в ефірі «Суспільного»

Новини університету

Доступність та безбар’єрність – тема, яка набирає все більшої актуальності із початком повномасштабного вторгнення. Чи достатньо пристосовані українські міста до потреб осіб з інвалідністю? Про це говорили у тематичному прямому ефірі телеканалу «Суспільне. Спротив».

Серед гостей – і доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Жбанчик. Фахівець вишу поділився успіхами роботи автошколи для осіб з інвалідністю: вона працює на базі навчального закладу у рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Сьогодні тут навчаються вже 4 особи з порушеннями опорно-рухового апарату, є і перший випускник. На момент ефіру іспит успішно склала слухачка курсу Софія Грубова.

Програма підготовки водіїв є типовою: теоретична частина, що триває 4 тижні, за нею практична – вона триває 7. Опанувати навички водіння слухачі школи можуть на сучасному переобладнаному автомобілі з ручним керуванням.

«На сьогоднішній день маємо змогу приймати до 10 осіб з інвалідністю у рамках одного курсу. Втім, вже наступного тижня розпочинаємо переобладнання другого автомобіля з автоматичною коробкою передач: це дозволить збільшити групи вдвічі. Наша мета – залучити не лише людей, що мають інвалідність з народження, але й травмованих бійців, які повертаються з фронту. Допоможемо їм опанувати ручне керування, проконсультуємо, де можна переобладнати власний автомобіль. Усе для того, аби наші захисники могли комфортно та безбар’єрно пересуватися містом», – підкреслив Андрій Жбанчик.

Детальніше про автошколу на базі ДДУВС – переглядайте у повному випуску.

 

 


229