Тримаємо волонтерський фронт!

Новини університету

Підтримувати захисників, не забувати про тих, хто в тилу. Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ знають: наближати Перемогу варто лише спільними зусиллями. Тож систематично долучаються до благодійних ініціатив.

Так, днями здобувачі ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції приєдналися до роботи Благодійного фонду «Їжа життя». Його спеціалізація – приготування та доставка гарячих обідів біженцям, волонтерам, людям похилого віку, хворим та лікарям.

Організація годує до тисячі осіб на день, тому потреба у «робочих руках» виникає на постійній основі. Ініціатива допомоги фонду належить голові соціально-гуманітарного відділу СКР ДДУВС Катерині Байрак – дівчина вже не вперше заохочує до волонтерства майбутніх правоохоронців.

«Допомога із приготування їжі є також актуальною, адже є люди, які не можуть собі дозволити придбати продукти, чи мають складні умови проживання. Їм необхідні гарячі, смачні та корисні страви – супи, каші, картопля тощо, – розповідає Катерина. – Під час візиту ми допомогли нарізати овочі для обідів, які волонтери щодня готують у великій кількості. Завдяки злагодженій роботі із продуктами впоралися досить швидко, тож свіженьких порцій вистачить на всіх».

Не забувають здобувачі вищої освіти і про воїнів на передовій. Курсанти вкотре долучилися до плетіння маскувальних сіток – однієї з найбільш затребуваних речей на фронті. Саме вони допомогають нашим захисникам надійно заховати техніку та позиції.

У цій справі курсанти – не новачки. Техніку плетіння опанували із перших днів війни, а командна робота відточена постійною участю у благодійних марафонах. Цього разу сітки виготовляли на базі ГО «ПавуЧари» (м. Дніпро), а саму акцію підтримало до 50 майбутніх правоохоронців. За тиждень їм вдалося підготувати кілька десятків квадратних метрів маскувальної сітки – швидко та якісно. Готовий виріб одразу передали бригадам, які стоять на захисті держави.

 

 


345