Курсанти ДДУВС зустрілися з бійцем батальйону «Вовки Да Вінчі»

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла зустріч курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів національної поліції з воїном батальйону «Вовки Да Вінчі». Боєць на ім’я Максим розповів, із чого починався його шлях, та дав настанови майбутнім поліцейським.

Війна для Максима розпочалась у 2014 році. Перший бій він прийняв у лавах «Правого сектору».

«За розподілом я потрапив у підрозділ до Дмитра Коцюбайла (згодом Героя України) з позивним «Да Вінчі». Це був найкращий командир і для мене він таким і залишився. З початку повномасштабного вторгнення ми продовжували воювати як добровольчий український корпус «Правий Сектор». Потім нас ввели до складу Збройних Сил», – поділився Максим.

У березні 2023 року у Бахмуті «Да Вінчі» загинув. Але він став для бійців справжнім другом та навіть братом. Він полишив після себе злагоджений кістяк підрозділу та останню настанову: якісно нищити ворога.

«Доводилось вести вогонь з різних видів зброї, від автомата до міномета й артилерії. Найбільше мені до вподоби гармата. Тому що ти можеш за десятки кілометрів стати – та відпрацювати по ворожих позиціях», – розповідає Максим.

Курсантів цікавило багато питань: і про забезпечення, і про виконання бойових завдань, і про різні ситуації, які трапляються під час бойових дій. Тож гостя здобувачі вищої освіти довго не хотіли відпускати.

«В очах курсантів я бачив запит на спілкування та на зустріч. Такі заходи потрібні, адже це наші майбутні поліцейські, захисники спокою громадян. Хочеться побажати їм бути гідними й справжніми представниками своєї професії та обраного покликання», – додав Максим.

Після зустрічі курсантів переповнювали враження.

«Ми живемо у Дніпрі, і хоча тут є прильоти теж, це не можна порівнювати з передовою. Коли до нас приїжджають на зустрічі з самісінького фронту, та ми маємо змогу поспілкуватися, це спонукає вчергове замислитися, що потрібно не тільки жити звичайним життям, але й піклуватися про тих, хто сьогодні виборює наш спокій та можливість навчатися», – поділилася курсантка ДДУВС Катерина Жданова.

 

 


373