Посилюємо спортивний потенціал! Курсант ДДУВС – призер чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА

Новини університету

Чотириденний чемпіонат світу з ММА відбувся на початку серпня у столиці ОАЕ Абу-Дабі. Українська збірна вийшла з нього абсолютним переможцем, виборовши загальнокомандне перше місце у кожному зі змагальних днів. Нашу команду представляли 69 спортсменів, одна з медалей – на рахунку Дениса Лушпаєва, курсанта ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

Цьогорічне спортивне дійство об’єднало понад 600 атлетів із 46-ти країн: вони виступали у трьох вікових категоріях на культовій арені Mubadala. Денис Лушпаєв впевнено дійшов до фіналу, де зійшовся з киянином Олександром Анічкіним, який і здобув перемогу. У Дениса – не менш вагоме срібло.

Цікавитися змішаними єдиноборствами курсант розпочав ще у підлітковому віці. У 11 років він приєднався до клубу «Штурм», де опановував основи рукопашного бою. Згодом, за порадою батька, став вихованцем «Леону»: тут впевнено виріс до кандидата у майстри спорту. Денис зізнається – ММА захопили його не одразу. Втім, міські, а потім обласні та всеукраїнські змагання потроху розпалили у хлопцеві спортивний азарт.

До чемпіонату світу в Абу-Дабі він готувався особливо прискіпливо. Два тренування на день, вранці і ввечері. Правильне харчування. Максимальна концентрація.

«Стати чемпіоном світу – моя найбільша мрія у житті. Звісно, на шляху до неї треба чимось жертвувати, у першу чергу – здоров’ям. Такий спорт нерідко супроводжується травмами шиї, суставів чи колін, які починають проявлятися з часом. А ще важливим є питання пріоритетності та вмотивованості. За літо я втратив зв’язок із багатьма друзями, які не поставилися з розумінням до мого спортивного режиму. Я ж не хотів пропускати тренування заради гулянок», – розповідає курсант.

Хоч перемогти у цьогорічному чемпіонаті не вдалося, Денис Лушпаєв не полишає своєї мети. Готуватися до наступних змагань планує вже на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, здобувачем якого став зовсім нещодавно.

Хлопця завжди приваблювала професія поліцейського, хоч у його родині ніколи не було правоохоронців. Про вступ замислювався досить довго, а минулої осені завітав на відкритий день товариських спарингів у ДДУВС – його організував завідувач кафедри спеціальної фізичної підготовки Віктор Богуславський.

«Я чув про досягнення Віктора Володимировича, він хороший спортсмен. У спарингу ми зустрілися рік тому, тоді він мене поборов», – згадує Денис.

Сьогодні серед основних задач курсанта – налагодити баланс між навчанням, спортом та відпочинком. Адже для перемоги, вважає він, необхідні систематичні тренування та сильні спаринг-партнери, бажано на рівень вище нього самого. І, безумовно, відповідальний тренер.

У найближчих планах майбутнього правоохоронця – участь у Чемпіонаті Європи з ММА, що відбудеться в Італії вже у вересні. А ще раз спробувати свої сили на чемпіонаті світу він зможе наступного літа, у тому ж таки Абу-Дабі.

Впевнені: на шляху у Дениса Лушпаєва як курсанта ДДУВС – ще безліч видовищних перемог. Адже вихованці університетського клубу єдиноборств систематично здобувають призові місця на змаганнях міського, регіонального та всеукраїнського рівнів. У 2017-му навчальний заклад навіть приймав чемпіонат області з ММА. Тож бажаємо курсантові витримки та невтомного запалу!

 

 


379