Ректор ДДУВС Олександр Моргунов: «Симбіоз науки й практики – це шлях до Перемоги»

Новини університету

У Києві відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Державна безпека України в умовах російської агресії: актуальні питання експертно-криміналістичного та науково-технічного забезпечення». Участь у конференції взяли також науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Організатор заходу – Український науково-дослідний інститут спеціальної техніки та судових експертиз служби безпеки України.

Захід відкрив Юрій Чечіль – директор Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, доктор філософії в галузі права.

Доповіді учасників стосувалися роботи експертних підрозділів, формування культури електронних доказів в умовах війни, інноваційних підходів розмінування територій з використанням дронів та штучного інтелекту тощо. Конференція проходила у гібридному форматі: конференція у форматі живого спілкування, а також онлайн-участь.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представили ректор полковник поліції Олександр Моргунов та проректор Лариса Наливайко.

Ректор привітав учасників, зазначивши актуальність та важливість теми.

«Хочу подякувати організаторам від імені усього колективу ДДУВС за можливість приєднатися до конференції. Сьогодні цей захід вкрай важливий: саме симбіоз науки й практики може привести нас до Перемоги й дати ті результати, на які ми розраховуємо. У закладах освіти системи МВС створено полігони, курсантів вчать реагувати, документувати та проводити процедури щодо військових злочинів, які кояться проти нашої держави і громадян. Впевнений, що за результатами заходу будуть розроблені методичні рекомендації, які після впровадження в навчальний процес та практичну діяльність дадуть змогу ефективно й якісно готувати кадри для Сектору сил безпеки й оборони», – зазначив ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ.

До обговорення актуальних питань експертно-криміналістичного та науково-технічного забезпечення долучилися науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Активну участь в дискусії взяв професор кафедри криміналістики та домедичної підготовки, доктор юридичних наук, професор Ігор Пиріг. Він порушив тему експертного забезпечення досудового розслідування в системі державної безпеки України в умовах російської агресії.

За результатами конференції буде видано двохтомну збірку із тезами доповідей учасників.

 

 


425