Ректор ДДУВС взяв участь в урочистих заходах до Дня Державного Прапора України

Новини університету

Урочистості з нагоди Дня державного Прапора України відбулись на плаці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Участь у заходах взяв ректор закладу вищої освіти полковник поліції Олександр Моргунов.

Свято розпочалось із урочистого шикування курсантів та офіцерів та підняття прапора під звуки Державного Гімну України.

Хвилиною мовчання присутні традиційно вшанували пам’ять загиблих захисників.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Моргунов привітав усіх із Днем Державного Прапора України.

«Сьогодні наш синьо-жовтий стяг майорить всюди: коли спортсмени піднімаються на п’єдестал – і коли наші воїни-захисники звільняють території, які тимчасово окуповані агресором. Це свято набуло іншого змісту. Кожен із нас розуміє, що таке держава та незалежність, що таке атрибути державності. Упевнений, що найближчим часом прапор України підніметься над містами й селами Донецької, Луганської областей та у нашому вільному Криму. А ми з вами – здатні зробити все, що від нас залежить, аби наблизити Перемогу і звільнення всіх територій. Хочу побажати вам гідно нести звання працівника поліції, громадянина нашої держави. Побажати вам і вашим близьким миру, добра та перемоги», – наголосив ректор ДДУВС Олександр Моргунов.

По завершенні святкових заходів курсанти та викладачі пройшли урочистим маршем.

Історія українського прапора – це історія наших звитяг, нашої боротьби та перемог. Раніше День Державного прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над київською мерією.

Сьогодні прапор майорить не тільки у всіх містах України, але й по всьому світу: наш національний прапор є символом, який веде нас вперед.

 

 


503