«Українську свободу та незалежність не зламає жоден агресор» – ректор Олександр Моргунов урочисто привітав із Днем Незалежності

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті пройшов урочистий захід з нагоди Дня Незалежності України.

Відзначення Дня Незалежності України в урочистій залі розпочалося з Державного Гімну.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ привітав курсантів та працівників закладу вищої освіти з Днем Незалежності України.

«День Незалежності – це історична пам’ять про боротьбу наших предків за волю та незалежність. Кожен крок, вибір, вклад у незалежність нашої країни – це спадщина тих, хто стояв на цьому шляху, переживав труднощі й перемоги. Ми маємо, чим пишатися. І ми бачимо, як Україна змінюється, росте та розвивається.

Сьогоднішній день має нагадувати про нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями, ми маємо зберегти та зміцнити нашу незалежність, захистити країну від зовнішнього агресора.

Найкращим підтвердженням бажання жити вільно та незалежно є те, як саме зустрічають наших воїнів на деокупованих територіях – їх зустрічають з квітами, як переможців. Бо для всього світу ми вже переможці. Тож нехай свобода мислити та діяти буде вашою перевагою на життєвому шляху! Нехай наша держава процвітає, а наш народ живе у мирі, злагоді, достатку та незалежності!», – зазначив ректор ДДУВС Олександр Моргунов.

Незалежність виборювали багато разів за історію, триває ця боротьба і зараз. Тому всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Також з нагоди свята відзначили кращих курсантів університету. За сумлінне виконання службових обов’язків вірність присязі, віддану службу на благо України оголошено подяку курсантам 2 курсу Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції рядовим поліції Олександру Бондаренку та Євгенію Суміну.

Наказом ректора ДДУВС за зразкове виконання своїх обов’язків, високі досягнення у навчанні, активну участь у громадському житті університету та з нагоди відзначення Дня Незалежності України, на Дошку пошани Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ занесені імена кращих працівників та здобувачів вищої освіти університету. З числа курсантів: Катерина Байрак, Катерина Гунько, Алі Гусейнов, Ольга Пашкевич, Артем Руденко, Владислав Тишков та Артем Хоменко.

Завершили заходи концертною програмою у виконанні студентів та курсантів ДДУВС. Зокрема пролунала пісня «До Перемоги» від студії творчого руху «eSTeD» та почули вже всесвітньо відому «Червону калину» в сучасній обробці.

 

 


308