Запорізька «Академія поліції» ДДУВС відзначила державні свята

Новини «Академії поліції», Новини університету

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України відбулися у Запорізькому центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДДУВС.

Заходи розпочали з урочистого шикування та підняття Державного Прапора на плацу навчального закладу: у скорботній тиші вшанували пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, а також провели низку патріотично-просвітницьких заходів за участю слухачів.

Серед них – інформаційна година на тему «Державні та народні символи України». Тут обговорювали історію та значення синьо-жовтого стяга, тризуба та Гімна України, розбирали народні символи на кшталт калини, верби, дуба, вишневого садочка. Декларували вірші українського класика Тараса Шевченка.

Не обійшлося й без тематичних флешмобів – ним стала тематична фотосесія слухачів Центру із символічними прапорцями, які стали уособленням спротиву загарбникам від початку повномасштабної російської агресії. Усі заходи відбулися з метою вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та виховання поваги громадян до українських державних символів.

«Цьогоріч Україна відзначає найважливіші державні свята без масових заходів – через загрозу нових ударів російської федерації по наших містах. Але Державний Прапор України – найгарніший. Найдорожчий. Найрідніший. Ми дякуємо українським воїнам за те, що він майорить над містом Запоріжжя. Разом ми непереможні!» – наголосив директор ЗЦППП «Академія поліції» ДДУВС Микола Назаренко.

 

 


315