У ДДУВС провели патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Новини університету

З метою вшанування памя’ті загиблих героїв у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ провели патріотичний забіг. Участь у спортивному заході взяли курсанти та керівництво ДДУВС.

Локацією марафону стала територія університету: учасники бігли дистанцію довжиною 1,6 кілометри.

На одязі кожного з учасників заходу була наліпка з іменем загиблого Героя – таким чином присутні віддали шану тим, хто загинув за Україну.

«На моєї футболці сьогодні – ім’я Олексія Мащенка. Він пішов добровольцем та загинув під Сватовим: сьогодні я біг у пам’ять про свого випускника. Нам необхідно пам’ятати всіх героїв, завдяки яким ми можемо жити, працювати та навчатися, підтримувати незалежність України. Всі заходи на підтримку патріотизму зараз потрібні як ніколи», – підкреслив директор Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС Владислав Лазарєв.

Учасники забігу вважають, що пробіг пам’яті робить людей сильнішими не тільки фізично: перш за все, йдеться про моральний дух та витривалість.

«Сьогоднішній суботній ранок ми вирішили провести саме так: об’єднатися та вшанувати наших захисників. Дуже приємно знати, що ми можемо такими заходами закарбувати спогади про героїв у собі», – поділився курсант ДДУВС Андрій Зеленський.

Патріотичний марафон «Шаную воїнів, біжу за героїв України» цьогоріч проходить на державному рівні. Він проводиться згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про заходи з відзначення у 2023 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

 

 


382