Яскравий символ пам’яті: курсанти ДДУВС приєдналися до патріотичної акції «Сонях»

Новини університету

29 серпня відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Здобувачі вищої освіти ДДУВС долучилися до підготовки проведення пам’ятних заходів та власноруч виготовили символ цього дня – квітку соняха.

Щорічно в Україні 29 серпня відзначається День пам’яті Захисників України, загиблих за незалежність і свободу країни. Дата події обрана невипадково, адже в цю дату році сталася Іловайська трагедія, в якій загинули українські військові.

«Сонях – символ пам’яті в Україні ще з 2014 року, адже на соняшникових полях назавжди залишилося багато наших захисників. Важливо пам’ятати кожного, хто поліг за нашу свободу, завдяки кому ми можемо жити, працювати та навчатися. Тому ми заздалегідь провели майстер-клас, аби навчити наших здобувачів вищої освіти робити символ мужності українського воїна», – розповіла завідувач відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи ДДУВС Наталія Карнаух.

Папір, клей та мотивація – саме так, руками студентів та курсантів, були зроблені перші поробки-символи, ті самі яскраві соняхи, що назавжди викарбувалися у пам’яті українського народу. Першокурсники, що наразі проходять табірний збір у ДДУВС, також долучилися до заходу, тож, їм вже на початку навчання випала нагода стати частиною патріотичної команди вишу.

29 серпня 2023 року паперові квітки прикрасили одяг студентів та курсантів ДДУВС як яскраве нагадування про один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни.

 

 


318