Марафон заради перемоги: курсанти ДДУВС підтримали благодійну ініціативу

Новини університету

Черговий марафон із плетіння маскувальних сіток відбувся у Дніпрі. Серед учасників вже традиційно – курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Двигуном» процесу став другий курс ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції: курсанти приєдналися за ініціативою заступника голови соціально-гуманітарного відділу СКР ДДУВС Назарія Наумова. Захід впроваджено громадською молодіжною організацією «ДУЇТ» спільно з КЗ «Дніпропетровський обласний центр військово-патріотичного виховання, відпочинку та туризму» ДОР.

Протягом кількох днів здобувачі сумлінно сортували тканину, нарізали смужки та вплітали їх на щільно закріплену основу. Для готового виробу обирали тільки натуральні матеріали: вони є більш ефективними у щоденному використанні. Кольори задіяли відповідно до сезону – темно-жовтий, зелений, хакі та коричневий, які чудово імітують пейзажі ранньої осені.

Очікувана тривалість марафону складала 5 днів, однак курсанти впоралися швидше. Взнаки дався багатий досвід, адже із самого початку повномасштабного вторгнення здобувачі ДДУВС стали активними учасниками волонтерського руху. Команда працювала настільки вправно та злагоджено, що виріб завершили ще до офіційного закриття марафону.

«Такі ініціативи є не просто важливими та актуальними для усього українського суспільства. Для нас, як для курсантів, вони ще й не менш цікаві – адже згуртовують колектив, вчать працювати у команді. У процесі плетіння змогли поспілкуватися з іншими учасниками, знайти нових друзів та навіть пограти у настільні ігри під час кава-брейків. Це завжди захопливий досвід», – розповідає курсантка Катерина Байрак.

Організатори заходу були неймовірно вдячні всім, хто приєднався та підтримав корисну справу. Маскувальні сітки допомагають Захисникам України надійно приховувати позиції та залишатися непомітними для ворога.

 

 


236