«Молодь Дніпра вражає»: студентів і курсантів ДДУВС нагородив міський голова

Новини університету

У Дніпрі відзначили активну молодь: понад 30 учасників проєкту «Молодь Дніпра вражає» отримали дипломи лауреатів від міського голови Бориса Філатова. П’ятеро з них – здобувачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

З міркувань безпеки урочистості провели на одній зі станцій дніпровського метрополітену, а сам захід став частиною святкування Дня молоді. Серед нагороджених – курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Катерина Байрак і Назарій Наумов, курсантка факультету кримінальної поліції Катерина Гунько, а також студентки ННІ права та інноваційної освіти Дарія Демиденко та Орина Ковіненко.

За плечима майбутніх правоохоронців – співпраця з міськими волонтерськими штабами, плетіння маскувальних сіток та виготовлення окопних свічок, систематичні донації крові на потреби поранених захисників. Дівчата-студентки, у свою чергу, спеціалізуються на правовій допомозі: консультують військових та їхні родини, підтримують біженців і вимушених переселенців. А ще – опікуються тваринами та притулками, допомогають знайти дім чотирилапим улюбленцям, які втратили свій через війну.

Для Катерини Байрак шлях до волонтерства розпочався у 2014-му. Тоді, ще школяркою, вона збирала гуманітарну допомогу та плела сітки для бійців АТО. Сьогодні ж – активно співпрацює з ГО «ДУЇТ», до ініціатив якої активно залучає і курсантів вишу. Детальніше про громадську діяльність дівчини можна переглянути у сюжеті.

«Я займаюсь волонтерством не для нагород, просто дуже хочу допомагати Захисникам України. Хоча, звісно ж, приємно, коли за свою кропітку роботу отримуєш відзнаки. Моя найбільша мрія, думаю як і у всіх українців – це скоріша перемога. А ще маю план, який дуже хотілося б реалізувати: заснування свого маленького волонтерського штабу, де ми могли б дружньо допомагати усім, хто цього потребує», – поділилася Катерина.

«Молодь Дніпра вражає» – проєкт, який збирає історії хлопців та дівчат, що змінили своє життя після повномасштабного вторгнення. Долучились до волонтерських ініціатив, заснували власну справу та роблять усе, аби наблизити Перемогу України.

 

 


273