Запорізька «Академія поліції» ДДУВС провела просвітницьку лекцію для дітей

Новини університету

Із маленькими слухачами – на дорослі теми. Члени Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДДУВС та ЗОМГО «Молодіжна поліцейська академія» влаштували інтерактивний захід для дітей, присвячений проблематиці наркотиків та наркоманії.

В усьому світі та в Україні зокрема продовжує зростати кількість людей, у яких присутня психологічна та фізична залежність від наркотиків. Тож з метою проведення профілактичної роботи слухачами Центру організовано тематичну лекцію, яка відбулась у Дитячій бібліотеці №4 ім. В. Гнаровської.

За допомогою мультимедійної презентації поліцейські розповіли дітям, як формується залежність, та які є види психоактивних речовин, відзначили особливості їхнього впливу на організм людини. Поговорили й про основні причини формування залежності – адже найчастіше наркотики пробують з цікавості, через легковажність або бажання наслідувати когось. За даними МОЗ, щороку від наркоманії у країні помирає понад 10 тисяч молодих людей.

Маленькі слухачі активно долучалися до бесіди і задавали питання – зокрема, про кримінальне покарання за торгівлю наркотиками. Деякі ділилися власними відчуттями і спостереженнями, оскільки мають залежних знайомих.

Організатори запевняють, що захід вийшов доволі корисним і результативним. А самі читачі із нетерпінням чекають нових зустрічей зі слухачами Центру.

 

 


192