Курсант ДДУВС взяв участь у Першій Міжнародній студентській конференції у Німеччині

Новини університету

У м. Вісбаден (Німеччина) пройшла Перша Міжнародна студентська конференція «Єдність в розмаїтті». Від України були запрошені двоє учасників, один із них – курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів національної поліції ДДУВС Дмитро Корінь.

Конференція була організована Федеральним університетом державного управління Департаменту кримінальної поліції при Федеральному управлінні кримінальної поліції Федеративної Республіки Німеччини. Участь у ній взяли представники 15 країн.

Учасників ознайомили з системою поліцейської діяльності в Німеччині, проаналізували різність правоохоронних систем Європи, їх підготовку та цінності. На конференції обмінялися досвідом і розглянули основні напрямки міжнародної співпраці між поліцейськими структурами.

На тренінгу виступив курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Дмитро Корінь, який акцентував увагу на пріоритетних напрямках підготовки фахівців для різних підрозділів Національної поліції України на прикладі ДДУВС.

Дмитро зазначив: в умовах воєнного стану змінилася форма навчання, тому що зараз у поліцейських з’явилися нові обов’язки. Зокрема – документування та розслідування військових злочинів, надання допомоги громадянам під час роботи на деокупованій території, в тому числі з відновлення родинних зв’язків. Тому проведення занять, які найбільш наближені до реальних умов, дає змогу психологічно адаптуватися до подальшої роботи.

Організаторами конференції спільно з інструкторами Федерального управління кримінальної поліції ФР Німеччини було організовано практичні заняття зі стрільби із використанням навчальної зброї та тактично-спеціальної підготовки за допомогою мультимедійних технологій, а також спеціальних полігонів.

До роботи конференції був запрошений Генеральний секретар Асоціації Європейських Поліцейських Коледжів, полковник Пітер Лемплот, який представив учасникам Асоціацію Європейських Поліцейських Коледжів. Він особисто відзначив учать Дмитра Коріня у конференції, передавав теплі вітання українцям та побажав подальшого розвитку ДДУВС, а також якнайшвидшої перемоги України у війні.

 

 


415