У ДДУВС пройшов фестиваль «Рятувальний арсенал»

Новини університету

На території закладу були присутні учні шкіл міста та області. Їх познайомили з обладнанням, що використовується ДСНС, а також залучили до тематичних майстер-класів.

З нагоди Дня рятувальника у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся фестиваль «Рятувальний арсенал», який був організований Департаментом освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Серед запрошений учасників – школярі, переможці та призери обласних та Всеукраїнських змагань з видів туризму та учасники «Школи безпеки».

Для дітей був передбачений перегляд тематичного фільму «Професія – рятівник», з якого діти дізналися про роботу рятувальників.

Другий етап заходу відбувся на стадіоні: учні взяли участь у майстер-класах із тактичної медицини, мінної безпеки, приміряли на себе форму пожежних та спробували сили у влучанні струменем води з брандспойту в мішень.

Юних учасників привітали ректор ДДУВС Олександр Моргунов та заступниця голови обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації Ірина Грицай.

Організатори зазначають: метою заходу було формування у дітей розуміння відповідальності та важливості професії рятувальника, адже саме рятувальника ми сприймаємо як захисника, що завжди приходить на допомогу, бо саме їх постійна готовність до самопожертви забезпечує кожній українській родині надійний захист.

 

 


257