Теоретичний іспит з категорії С1: унікальний досвід в Автошколі для осіб з інвалідністю

Новини університету

Автошкола для осіб з інвалідністю, що працює на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, першою розпочала підготовку слухачів для отримання водійського посвідчення категорії С1. Один з учнів склав теоретичну частину іспиту та готується до практики.

Олександр навчається в Автошколі для осіб з інвалідністю на базі ДДУВС та активно опановує одразу дві категорії: В та С1. Сьогодні військовий впевнено склав теоретичний іспит: це черговий крок до здійснення плану по відкриттю власного логістичного бізнесу.

Наступним кроком для Олександра стануть практичні заняття та складання практичної частини іспиту.

Чому отримання водійського посвідчення набуває такої актуальності для осіб з інвалідністю? За час повномасштабного російського вторгнення кількість військовослужбовців, які зазнали поранення чи отримали травми різного ступеня важкості, постійно збільшується. Разом з тим набула актуальності і проблема їх працевлаштування.

Опанувавши професію водія категорії С1 люди з інвалідністю зможуть значно розширити свої можливості щодо пошуку гідної праці. Крім того, після проходження тренінгів з контраварійного водіння за будь-яких погодних умов та в екстремальних ситуаціях вони почуватимуться за кермом більш впевненими.

Слухачі автошколи проходитимуть навчання на спеціально обладнаному вантажному автомобілі (3,5-7,5 тонн) з ручним керуванням. У закладі створені усі умови комфортного перебування: у наявності пандуси на вході, окремий санвузол, мультимедійний навчальний клас.

Унікальний проєкт МВС України реалізовано в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Проєкт спрямований на соціальну адаптацію до суспільного життя та рівні можливості для всіх, хто має інвалідність (вади опорно-рухового апарату), та прагне опанувати навички керування автомобілем.

Автошкола надає можливість отримати навички водіння та водійське посвідчення або опанувати водіння на авто з ручним керуванням В/С1 (за наявності водійського посвідчення).

Надіслати заявку для проходження навчання можна електронною поштою: t_astahova_t@ukr.net.

Автошкола для осіб з інвалідністю діє на базі ДДУВС знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Гагаріна, 26.

Деталі за телефоном: +38 (067) 636 – 97 – 40.

 

 


217