Експерти TetraTech перевірили опанування освітнього курсу з нетехнічного обстеження та попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів

Новини університету

Викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у 2023 році опановували освітній курс з нетехнічного обстеження та попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів, розроблений компанією TetraTech (США). Фахівці компанії перевірили якість засвоєння матеріалів курсу та запровадження його у освітній процес.

У програмі курсу розглядались питання нетехнічного обстеження (NTS), навчання щодо ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів (EORE), техніки опитування і навичок спілкування з населенням, топографії та використання БПЛА та дронів. Курс проводився фахівцями компанії TetraTech (США) для науково-педагогічних працівників ДДУВС.

Викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС провели імпровізовані заняття для фахівців TetraTech: експерти виконали завдання з ідентифікації вибухонебезпечних предметів, їх подальший опис, визначили вражаючі фактори тощо.

«Ми побували на двох заняттях – лекційному, щодо роботи з лазерним далекоміром та практичному – із розпізнавання наявності вибухонебезпечних предметів на місцевості. Маю зазначити, що процес навчання побудований якісно, матеріал викладачами подається впевнено. Цей курс можна використовувати як базовий для опанування навичок обстеження території та розмінування», – прокоментував офіцер із взаємозв’язків компанії TetraTech Чарлі Мартел.

 

 


156