Психологічний тренінг для курсантів з числа внутрішньо переміщених осіб

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ проходять тренінги для курсантів пільгових категорій за темою «Безпечне місце».

Заходи з метою підтримки психологічного стану працівників, студентів та курсантів закладу вищої освіти. Особливу увагу фахівці приділяють внутрішньо переміщеним особам та постраждалим внаслідок збройної агресії рф.

На тренінгах за темою «Безпечне місце» увага приділяється вправам, які дозволяють опрацювати травматичний досвід та його наслідки; проводиться робота зі спогадами, що травмують; виконується стабілізація психологічного стану; навчають релаксації, психологічної допомоги та самодопомоги.

Заняття проводяться з використанням методів арт-терапії, з використанням метафоричних асоціативних карт та за допомогою підходів емоційно-образної терапії.

Завдяки цьому відбувається інтеграція травматичного досвіду, розширення навичок спілкування, повернення відчуття контролю над власним життям, відновлення відчуття безпеки, пошук внутрішніх опор та ресурсів.

 

 


156