Курсанти ДДУВС доєдналися до лекції в рамках партнерства університету з Асоціацією європейських поліцейських коледжів

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ прослухали лекцію від норвезьких колег.

Здобувачі вищої освіти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції та Факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС відвідали лекцію Івара Андре Фахсінга (Норвезький поліцейський коледж) «Від допиту до процесуального інтерв’ю – зміни в підходах».

Лекцію проведено з метою визначення важливості ролі інтерв’ю в рамках судового процесу. Увагу акцентовано на основних принципах проведення безпечного інтерв’ю по відношенню до жертв, свідків та підозрюваних у злочині. Окремо піднято питання хисткої природи людської пам’яті та людського фактору під час прийняття рішень.

Учасники заходу обмінялися досвідом щодо практики проведення допитів та їх взаємозв’язку з хибними обвинуваченнями. Наприкінці лекції пан Фахсінг окремо зупинився на альтернативних методах збору й аналізу доказів та процесуальному менеджменті.

Лекцію проведено англійською мовою для членів Асоціації європейських поліцейських коледжів (АЕРС), учасником якої є і Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Це дало змогу курсантам не лише попрактикувати сприйняття інформації іноземною мовою, а й відслідкувати, як лексика професійного спрямування використовується у професійному мовленні.

 

 


492