Освітньо-професійна програма «Публічне управління та адміністрування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування»

Новини університету

Освітні компоненти, які розкривають унікальність освітньої програми: «Діалог та медіація в публічному управлінні», «Галузеве управління», «Сучасні інструменти розвитку громад», «Управління місцевими фінансами в умовах децентралізації влади», «Податкове регулювання та управління фіскальними ризиками».

Метою освітньо-професійної програми є підготовка фахівців з публічного управління та адміністрування, здатних розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми у сфері публічного управління та адміністрування, у тому числі на публічній службі особливого призначення або у процесі навчання.

Програма спрямована на здобуття фундаментальних знань у сфері публічного управління та адміністрування, управління громадськими об’єднаннями, некомерційними організаціями, управління проєктами і програмами.

Підготовку сфокусовано на забезпечення компетентностей як реалізаційних здатностей фахівців здійснювати дослідницьку та інноваційну діяльність у сфері публічного управління та адміністрування в сучасних умовах, розробляти і впроваджувати ефективні методи й інструменти управління, спрямовані на вирішення актуальних проблем розвитку держави й суспільства.

Опанування освітньої програми включає обов’язкову практику в органах публічного управління та адміністрування, державних установах та організаціях, залучення в освітній процес фахівців-практиків сфери публічного управління та адміністрування.

Де зможуть працювати випускники спеціальності «Публічне управління та адміністрування»:

⦁ в органах державного та публічного управління: місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування; центральних органах влади (Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, профільних Міністерствах, інших державних відомствах та установах);

⦁ аналітиком, експертом, радником чи консультантом народних депутатів, керівників державних органів влади;

⦁ в міжнародних організаціях представляти Україну щодо розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

 

 


80