Наукові гуртки до Дня юриста в ДДУВС

Новини університету

У ННІ права та інноваційної освіти Дніпровського державного університету внутрішніх справ проведено цикл засідань наукових гуртків.

Заходи організовано кафедрою теорії держави та права та кафедрою адміністративно-правових дисциплін і публічного управління.

Зустрічі відбулися в онлайн-форматі. Під час засідань було обрано секретарів наукових гуртків з числа здобувачів вищої освіти.

Темами засідань були: «Актуальні проблеми правотворення та правозастосування» та «Актуальні проблеми адміністративного права і публічного управління в умовах війни: позитивні та негативні аспекти».

З доповіддю на тему «Мобілізаційне законодавство України: проблеми теорії та практики» виступив здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня Павло ДОВГОПОЛ.

Доповідач порушив питання розвитку мобілізаційного законодавства, нові нормативно-правові акти; дослідив питання військового обліку, висвітлив положення щодо військово-облікового документа та функціонування Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. В дискусії взяв участь здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня Олександр ДАНІЛОВ.

Наприкінці засідань було анонсовано Всеукраїнську наукову конференцію «Актуальні проблеми державотворення та правозастосування», яку проводитиме кафедра теорії держави та права ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС у грудні 2024 року.

Тематика гуртків викликала жваві обговорення, здобувачі активно долучалися до дискусій та ставили запитання.

 

 


35