«Посттравматичне зростання»: практичне заняття від психологів ДДУВС

Новини університету

Зустріч була проведена відділенням психологічного забезпечення Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

У занятті взяли участь курсанти 2-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Національної поліції України та ННІ підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Національної поліції України, які постраждали внаслідок військової агресії рф.

Під час заняття було використано методи арт-терапії, наративної терапії та роботу з метафоричними картами. Це дозволило здобувачам у безпечній формі поділитися своїми почуттями, осмислити їх та інтегрувати переживання, пов’язані з травматичним досвідом.

Заняття сприяло формуванню відчуття завершеності минулих подій і прийняття теперішньої реальності. Проведена робота допомогла знизити ризик негативних психосоматичних наслідків складних життєвих подій та їх профілактику.

Завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій ВИШНЕВСЬКИЙ підкреслив необхідність продовження серії таких занять, оскільки систематичний, плановий та всеохоплюючий підхід до психологічної допомоги є запорукою її ефективності.

 

 


36