Курсанти ДДУВС відвідали мистецькі заходи Дніпра

Новини університету

В рамках плану вихідного дня курсанти Дніпровського державного університету внутрішніх справ стали гостями культурно-просвітницьких подій міста.

Хлопці та дівчата завітали до відомої дніпровської галереї «Артсвіт», яка експонує кращі зразки сучасного українського мистецтва. Заклад орієнтовано на критичне мистецтво із фокусом на соціокультурний контекст Дніпра та регіону.

Здобувачі побували у Мистецькому провулку – арт-просторі під відкритим небом, який поєднує площу Героїв Майдану та Троїцьку площу. Там оглянули 5 нових арт-обʼєктів, зокрема мурал, екслібрис та скульптуру творців, які вимушено покинули свої домівки через російську агресію. Курсанти переконані: творчість переселенців – не лише вагомий культурний доробок, а й важлива фіксація суспільно-історичних змін.

Майбутні правоохоронці відвідали екскурсію у музеї «Літературне Придніпровʼя», де ознайомилися з експозиціями, що присвячені видатним письменникам та поетам регіону. Курсанти оглянули особисті речі митців, рідкісні рукописи та побутові артефакти, що відтворюють атмосферу часу, в якому вони жили та творили.

За словами здобувачів, знайомство з формами та творами мистецтва допомагає розвивати естетичний смак, критичне мислення та емоційний інтелект, що є важливими якостями справжнього професіонала.

 

 


36