6 локацій, тренінги та вікторини: учні Дніпровського ліцею МВС пройшли інтерактивний квест

Ліцей МВС

Освітньо-розважальний захід відбувся за участі офіцерів Дніпровського ліцею МВС та представників Донецького державного університету внутрішніх справ.

Для виконання завдань квесту навчальні взводи ліцеїстів розподілили на команди: кожна з них отримала свого ментора. Учнів супроводжували декан факультету №4 ДонДУВС Володимир Буга, декан факультету №2 КННІ ДонДУВС Ірина Лопатинська, уповноважений з антикорупційної діяльності ДонДУВС Катерина Удод і викладачі Дніпровського ліцею МВС.

Учасникам запропоновано шість блоків завдань: квести «Протимінна безпека», «Юний криміналіст» та «Стоп корупція», тренінг «Знання рятують життя», базовий курс з топографії «Навігатор без батарейок: основи орієнтування», а також правову вікторину-турнір «Знатний правознавець у світі англійської мови».

У рамках заходу ліцеїсти опанували техніки першої домедичної допомоги, ознайомилися з ключовими правилами поводження з вибухонебезпечними предметами. Учні спробували працювати з базовим наповненням криміналістичної валізи, навчились орієнтуватися на місцевості та змагалися у вирішенні правових задач.

Форма поліцейського квесту активно застосовується для підготовки майбутніх правоохоронців. Квести симулюють реальні сценарії, спонукають учасників розвивати критичне мислення, тренувати швидкість реагування у стресових ситуаціях. Участь у групових завданнях формує навички співпраці, які є критично важливими у майбутній професійній діяльності.

 

 


8