Курсанти ДДУВС здійснили екскурсію видатними музеями Дніпра

Новини університету

У рамках плану вихідного дня курсанти Дніпровського державного університету внутрішніх справ відвідали серію екскурсій, присвячених історичним і творчим аспектам становлення міста.

Здобувачі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України завітали на одну з виставок в історичному музеї ім. Д. Яворницького. Окрім художніх картин авторства відомих українських митців, курсанти оглянули археологічні знахідки, етнографічні колекції, старовинні книги, ікони, народний одяг та інші цінні артефакти. Особливо вразила курсантів зала, присвячена подіям Великої Вітчизняної війни, де зібрані матеріали про подвиги жителів Дніпропетровщини.

Здобувачі відвідали Меморіальний будинок-музей Яворницького. Така екскурсія допомогла заглибитись у життя і творчість великого вченого, ознайомитися з архівами, особистими речами та атмосферою, у якій він жив і працював понад 30 років.

Ще однією зупинкою стала філія музею, діорама під назвою «Битва за Дніпро». Курсантам представили відтворення героїчного бою часів Другої світової – як загальної картини, так і окремих його епізодів. На площі перед діорамою здобувачі оглянули зразки радянської та української військової техніки.

В унікальному ретромузеї «Машини часу» увагу курсантів привернули раритетні автомобілі: легкові, перегонові та вантажні, а також мопеди та мотоцикли вічизняного й іноземного виробництва. Майбутні правоохоронці дослідили історію розвитку автомобільної техніки, побутових речей та одягу ХХ століття.

Курсанти відвідали екскурсію у Дніпровському художньому музеї, де зібрані тисячі творів живопису, графіки, скульптури та декоративно-прикладного мистецтва. Досвідчені гіди розповіли про історію становлення закладу, особливості художніх стилів та найцікавіші експонати. Особливу увагу приділено творам, що відображають історію та культуру дніпровського краю.

У музеї «Літературне Придніпров’я» здобувачі переглянули виставку графіки Григорія Іващенка під назвою «БУЛИ. Є. БУДЕМО! Картинки українського буття». За словами майбутніх правоохоронців, головне послання виставки – це відображення непереможного українського духу, його вміння іронізувати над собою та водночас пишатися своєю унікальною культурою.

Курсанти переконані, що відвідування музеїв надихає на поглиблене вивчення історії держави, розкриває перед ними усю багатогранність української культурної спадщини.

«Ми розуміємо, що поліцейський – це не лише людина, яка захищає закон, а й фахівець, що має знати та цінувати культуру свого народу», – зазначили курсанти.

 

 


16