Минуле та сучасність: курсанти ДДУВС відвідали музеї Дніпра

Новини університету

Культурне дозвілля – невід’ємна частина позанавчального процесу та особистісного розвитку курсантів ДДУВС. Детальніше зануритись в історію міста здобувачам допомагають візити до музеїв.

Так, здобувачі факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України завітали на екскурсію до «Музею історії Дніпра». У супроводі гіда переглянули археологічні знахідки та інтерактивні експонати, дізналися про видатних постатей, які зробили внесок у становлення та розвиток міста.

У Музеї сучасної російсько-української війни курсанти зупинились на вуличній експозиції: тут представлені зразки бойової техніки, озброєння та карет швидкої допомоги. Здобувачі оглянули макет блокпосту та вказівники із назвами міст. На жаль, більшість з них – досі в окупації.

Курсанти стали гостями виставки «Обличчя спротиву»: вона висвітлює історії військових, які виборюють свободу й незалежність у складі різних військових формувань. Під кожною фотографією – цитати героїв, їхній життєвих шлях, мотивація стати на захист Батьківщини.

Курсанти відзначають: такі проєкти сприяють формуванню української ідентичності, патріотичної свідомості та відповідальної громадянської позиції. І головне – нагадують про вдячність та підтримку тим, хто зупиняє ворога ціною власного життя.

 

 


23