Відповідальність за одержання та надання неправомірної вигоди!

Новини університету

Одержання (ст. 368 КК України) та надання неправомірної вигоди (ст. 369 КК України) – два нерозривно пов’язані склади злочину, які караються штрафом, арештом, позбавленням волі та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю відповідно до чинного законодавства України!

Неправомірна вигода – грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги, нематеріальні активи, будь-які інші вигоди нематеріального чи негрошового характеру, які обіцяють, пропонують, надають або одержують без законних на те підстав.

Особа, яка запропонувала, пообіцяла або надала неправомірну вигоду, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо добровільно заявила про те, що сталося, правоохоронному органу та активно сприяла розкриттю злочину. Зазначене звільнення не застосовується у разі, якщо пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди були вчинені по відношенню до представників іноземних держав.

Якщо ви дізналися про вчинення подібних неправомірних дій у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ просимо повідомити про це за телефонами:

➤ телефон довіри МВС України – (044) 254-91-02

➤ телефон довіри Служби внутрішньої безпеки МВС України в Дніпропетровській області – (056) 756-57-80

➤ гаряча лінія СБУ в Дніпропетровській області – (056) 744-85-19

➤ ДДУВС – (056) 377-34-80

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 077