В університеті відбулись традиційні змагання пожежних формувань з виконання дій за призначенням

Новини університету

13 команд, представники усіх факультетів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібрались на стадіоні навчального закладу аби визначити найкращих у змаганнях з відпрацювання дій під час пожежі.

Відкрив захід проректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко, який зазначив: «Досвід останніх подій показав, що сучасний поліцейський, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, також повинен вміти вчасно та компетентно ліквідовувати загрози, пов’язані з пожежами. Тому ми втретє проводимо змагання для відпрацювання курсантами та студентами дій з гасіння пожеж». Також для привітання учасників та суддівства до університету завітав заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області полковник служби цивільного захисту Олександр Шевченко.

Естафета складалася із 4-ох етапів:
I етап – учасник змагань з естафетної паличкою (пожежний ствол) підбігає до місця установки телефону, набирає номер виклику пожежної команди і доповідає: «Пожежа в корпусі № 0, 2-й поверх, на поверсі 10 людей, повідомив (прізвище учасника)».
II етап – наступний учасник змагань приймає естафету, підбігає до місця умовної пожежі (бочка з горючою рідиною на біговій доріжці), гасить його за допомогою пожежної кошми.
III етап – наступний учасник підбігає до місця розташування скаток пожежних рукавів і розгалужень, приєднує рукава до ствола і розгалуження, а далі по біговій доріжці прокладає рукавну лінію. Наприкінці етапу пожежний ствол, з’єднаний з рукавною лінією, він передає учаснику ІV етапу.
IV етап – далі учасник підбігає до контрольної межі у місця розташування мішеней та компактним струменем води пожежного стволу прокладеної рукавної лінії потрапляє в центр мішені.
Результат естафети фіксується суддею на фініші IV етапу тільки після обов’язкового попадання в центр мішені. Суддівською бригадою команді-учасниці додається до результату 5 штрафних секунд у разі:
– передачі естафетної палички поза прохідним коридором;
– доповідь не встановленої форми, кинута слухавка телефону;
– не скинута пожежна кошма з ємності після її гасіння;
– неправильне з’єднання або не з’єднання пожежного ствола, рукавів і розгалуження, падіння пожежного ствола. За неуспішне гасіння умовної пожежі – результат забігу анулюється. Враховуючи усі показники та правильність виконання дій, судді виставляють оцінки.

Перед оголошенням результатів відбулась презентація унікальної техніки – спеціального пожежного автомобіля виробництва Дженерал моторс США «Navistar» та роботу його лафетного ствола. Наразі автомобіль стоїть на озброєнні 9-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

За результатами змагань місця розподілились наступним чином:
І місце – бойовий розрахунок № 1, факультет № 3, 3 курс;
ІІ місце – бойовий розрахунок № 2, факультет № 1, 2 курс;
ІІІ місце – бойовий розрахунок № 3, факультет № 1, 2 курс;
ІV місце – бойовий розрахунок № 2, факультет № 3, 3 курс.

Переможцям вручили грамоти, медалі та кубки, а також команда, яка посіла І місце, зробила почесне коло на автомобілі «Navistar». Вітаємо переможців та учасників змагань!

 

 


1 402