Представники університету взяли участь в обговоренні судової реформи

Новини університету

Співробітники кафедри загальноправових дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь в круглому столі «Реформування адміністративної юстиції в Україні», який було організовано за підтримки Вищого адміністративного Суду України та ОБСЕ.

Представники університету взяли участь в обговоренні судової реформи
Представники університету взяли участь в обговоренні судової реформи

Судова реформа була однією з головних вимог Революції Гідності. Люди вимагали нового обличчя судів та правосуддя, адже кожен українець прагнув захищати свої права в будинках правосуддя, а не на вулицях.Тому, під час заходу обговорено законопроект про внесення змін до Конституції України в аспекті визначення місця адміністративних судів в системі судоустрою України; розкрито зарубіжний досвід функціонування адміністративної юстиції; обговорено зміни до Кодексу адміністративного судочинства України як складової підвищення ефективності здійснення правосуддя; визначено вимоги до судді адміністративного суду та його статусу у проведенні первинного кваліфікаційного оцінювання з метою прийняття рішень щодо можливості здійснення ним правосуддя.

Завдяки таким заходам буде успішно завершено судову реформу, і наше суспільство матиме нову систему правосуддя за європейськими стандартами.

 

 


1 368