Ще одна крапка на мапі або за два кроки до Європи

Новини університету

Упродовж шести днів курсанти 2-го курсу факультету № 1 та 3-го курсу факультету № 3 Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у супроводі провідного фахівця факультету № 1 Олександра Полторацького та завідувача кафедри філософії та політології В’ячеслава Кузьменка здійснили туристичний похід Львівською та Закарпатською областями.

Це був перший похід мальовничими просторами Закарпаття. Місцевий колорит та традиції цього краю пронизані духом старої Європи. В окремих місцях донині збереглися старі кам’яні прикордонні стовпи, що розділяли Україну, Румунію та Польщу. Щирі та привітні жителі – візитна картка Закарпаття.

Розпочавши свій піший шлях із селища Торунь Межигірського району, курсанти пройшли понад тридцять кілометрів. Загальний маршрут подорожі –понад шістдесят кілометрів.

Курсанти були в захваті від побачених красот Закарпаття: гірське озеро Синевир, гора Великий Верх, водоспад Боржави-Шипот. Також туристи відвідали єдиний в Україні центр реабілітації бурих ведмедів, що у селі Синевирська Поляна Межигірського району. «Косолапі не лише люб’язно зустріли нас, але й дозволили разом із ними сфотографуватися, – ділиться враженнями курсантка 3 курсу факультету № 1 Анастасія Іващенко, – нам не завадили ні дощ, ні втома почувати себе по-справжньому щасливими».

У наступні дні подорожей курсантів зустрічали історичні міста Воловець та Львів.

Викладачі університету та ініціативна група курсантів запрошують усіх бажаючих поринути у неймовірно захоплюючий світ подорожей просторами рідного краю!

 

 


1 191