Кому канікули, а кому служба!

Новини університету

У той час, як студенти українських вишів відпочивають на зимових канікулах, курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять практику у територіальних підрозділах Головних управлінь Національної поліції.

Як передбачено програмою університету під час практичних занять майбутні правоохоронці закріплять теоретичні знання, набудуть та вдосконалять професійні навички та вміння.

Традиційно практична підготовка розпочалася з інструктивної наради, яка пройшла на базі Дніпровського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області. Курсантів вчили заповнювати звітну документацію, довели до відома вимоги щодо дотримання дисципліни та законності, транспортної дисципліни, правил особистої безпеки, недопустимості проявів корупції. Відразу після конструктивного інструктажу практиканти роз’їхалися до відділень поліції.

На зимових канікулах курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять практику у територіальних підрозділах Головних управлінь Національної поліції.

Так, 344 курсанти 1-го курсу факультетів підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, превентивної діяльності, органів досудового розслідування та економіко-правової безпеки наразі проходять ознайомчу практику на базі Дніпровського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області та підпорядкованих йому Амур-Нижньодніпровському, Шевченківському, Соборному, Індустріальному, Чечелівському, Новокодацькому та Дніпровському відділеннях.

На зимових канікулах курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять практику

Під час двотижневої ознайомчої практики першокурсники ознайомляться зі структурою підрозділів та служб Національної поліції, особливостями їх роботи та порядком взаємодії з іншими правоохоронними та судовими органами, набудуть перші практичні навички щодо запобігання правопорушень і розкриття злочинів, а також навчаться оформлювати процесуальні документи.

На зимових канікулах курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять практику

247 курсантів 2-го та 3-го курсів наразі проходять практику у підрозділах Головних управлінь Національної поліції Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей, якими вони були направлені на навчання. Для цих юнаків та дівчат практика триватиме 4 тижні, зокрема другокурсники проходять практику у підрозділах превентивної діяльності поліції, третьокурсники – підрозділах кримінальної поліції та слідства, в залежності від спеціалізації. Впродовж цього періоду юні правоохоронці будуть застосовувати здобуті теоретичні знання у підрозділах поліції.

Курсанти старших курсів разом із працівниками поліції братимуть безпосередню участь у профілактичних заходах з відпрацювання криміногенних місць та осіб, схильних до вчинення злочинів і правопорушень.

На зимових канікулах курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проходять практику

 

 


2 717