Нові обличчя, нові надії: патрульних Дніпра стало на 77 більше

Новини університету

Мабуть, немає іншої такої професії, яка б вимагала стільки витримки, мужності, самовідданості, постійної готовності прийти на допомогу до тих, хто потребує захисту. Сьогодні, 1 березня, 77 нових поліцейських склали присягу на вірність українському народові.

Урочистості влаштували на плацу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Привітати молодих правоохоронців завітали почесні гості: заступник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Доброгорський, заступник начальника відділу антикорупційної політики та прав людини Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко, заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Богоніс, начальник Управління патрульної поліції м. Дніпра Андрій Калюжний, безпосередні керівники та викладачі з університету, рідні, друзі і колеги.

Традиційно урочисто-траурною ходою слухачі поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам поліції на Соборній площі та вшанували загиблих під час виконання службових обов’язків офіцерів хвилиною мовчання.

Разом виголосили текст присяги, визначений Законом України «Про Національну поліцію», загалом 77 патрульних поліцейських. Усі вони пройшли відповідний курс навчань і готові вже з сьогоднішнього дня приступити до безпосереднього несення служби.

З вітальним словом до нових поліцейських звернувся ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко: «Присяга приймається на все життя і є незабутньою подією у житті людини, свідченням свідомого вибору та ставлення до професії, урочистої обіцянки віддано служити народові нашої незалежної держави. Впевнений на 100% , що ваші рідні вами вже пишаються. Залишилося тільки зробити, щоб вами пишалися всі жителі цього міста». Ректор побажав патрульним сталевої витримки та характеру, адже саме цього очікують від них люди.

Після трикратного «Слава!» присутні під супровід духового оркестру ДДУВС виконали Державний Гімн України.

Тетяна Саєнко, м. Дніпро, 30 років, заміжня, виховує двох малолітніх дітей.

Іще пів року тому Тетяна працювала вчителем української мови та літератури в школі. Слідуючи прикладу чоловіка, який у патрульній службі поліції з 2015 року, вирішила спробувати і свої сили. До відбору готувалася ретельно, бо чітко розуміла, що своє майбутнє хоче пов’язати саме з цією професією. Педагог мала гарну фізичну підготовку, бо у недалекому минулому займалася спортивною хореографією. Таня розповідає, що вечорами, вклавши дітей спати, бо впродовж дня просто не вистачало на те часу, бігала крос центральним проспектом міста, намагаючись удосконалити свої легкоатлетичні здібності. Навчанням в університеті дуже задоволена, говорить, що за чотири місяці багато чому навчилася, отримала знання з різних галузей права, пройшла тактичну та вогневу підготовку, а головне – загартувала силу волі та моральну стійкість. «Моєму старшому синові Максиму зараз 5 рочків, так от він на пам’ять знає текст присяги працівника поліції. Я просто повторювала в голос, а він запам’ятав. Переконана, діти повинні наслідувати своїх батьків, і ми дуже сподіваємося з чоловіком, що будемо достойним прикладом для наших синів!», – розповідає поліціантка відразу після церемонії складання присяги.

Поповнили лави патрульної поліції 48 чоловік та 29 жінок, із них 4 учасники АТО. Вже завтра нові поліцейські приступлять до безпосереднього виконання службових обов’язків. До їхніх функцій входитиме забезпечення правопорядку на вулицях Дніпра.

Після урочистої частини та команди «вільно», родичі та друзі кинулися вітати та обіймати своїх нових патрульних.

 

 


1 651