Зупинимо насильство разом!

Новини університету

У рамках проведення Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства» старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Микола Репан провів пізнавальну бесіду-лекцію з учнями Дніпропетровської середньої загальноосвітньої школи №49.

У ході лекції були розглянуті питання запобігання та протидії домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми. Школярі дізналися про види, причини, наслідки насильства, діяльність держави у сфері запобіганні та протидії цьому негативному суспільному явищу.

Зупинимо насильство разом!

Лектор навів ряд конкретних прикладів та роз’яснив алгоритм дій дитини у випадку, якщо вона постраждала від насильства. Зокрема, учням були доведено нові можливості поліції реагування на подібні факти.

Також під час бесіди були розглянути основні види шкільного булінгу та відповідальність неповнолітніх за скоєння правопорушень. Микола Іванович зазначив, що Верховна Рада підтримала законопроект щодо протидії булінгу в школах. Він пропонує запровадити адміністративну відповідальність за булінг, а також штрафи, розмір яких залежатиме від виду вчиненого правопорушення. Про все дізналися старшокласники у ході лекції.

Зупинимо насильство разом!

Наприкінці школярі отримали інформаційні листівки з контактами центрів допомоги постраждалим від насильства в сім’ї, у тому числі юридичної клініки «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Зупинимо насильство разом!

 

 


1 084