Міжнародна пленарна дискусія у ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ сьогодні відбулася міжнародна пленарна дискусія на тему «Питання імплементації моделі соціальної ідентичності (Скандинавської) у роботі Національної поліції України при забезпеченні публічного порядку та безпеки».

Захід проходив у форматі пленарної дискусії та передбачав обмін досвідом у сфері забезпечення публічної безпеки при проведенні масових заходів та імплементацію моделі соціальної ідентичності (скандинавської) у роботі Національної поліції України при забезпеченні публічного порядку та безпеки.

Серед гостей семінару – заступник начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області капітан поліції Володимир Богоніс, голова відділу з питань публічного порядку Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Жозе Баррето, радник/тренер з питань громадського правопорядку Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Магне Хвам, радник/тренер з питань публічного порядку Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Майкл Локке.

У рамках науково-практичного заходу відбулася презентація досвіду використання скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки та порядку на прикладі роботи підрозділів Національної поліції Дніпропетровської області.

Із доповіддю виступив Володимир Богоніс. Він докладно розповів про те, яким чином Нацполіція імплементує Скандинавську модель в професійну діяльність.

«Насправді ми давно зрозуміли, що та система, яка існувала в Україні, є недостатньо ефективною. Саме тому ми довгий час займалися пошуком більш ефективних методів роботи. Але саме Скандинавська модель виявилася науково обґрунтованою та дійсно результативною», – зазначив Володимир Романович.

Свою доповідь презентував Магне Хвам. Він зазначив, що Скандинавська модель урегулювання конфліктів ґрунтується на підходах з урахуванням захисту прав людини. Тобто всі поліцейські дії мають здійснюватися на основі дотримання прав людини.

«Градуйоване застосування поліцейських сил здійснюється на основі динамічної оцінки ризиків та загроз. Окрім цього, правоохоронна діяльність заснована на принципах деескалації конфліктів та включає в себе інформацію, сприяння, комунікацію та диференціацію», – підкреслив Магне Хвам.

Також Майкл Локке та Жозе Баррето зустрілися у ДДУВС із начальником відділу організації служби Володимиром Ковбасою та т.в.о. декана факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Костянтином Бахчевим.

У ході ознайомчої бесіди Володимир Ковбаса презентував діяльність Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Заклад являється єдиним комплексом, який дозволяє в повній мірі забезпечити професійну підготовку поліцейських. Це єдиний виш в регіоні, на який покладено мету щодо навчання майбутніх правоохоронців», – зауважив Володимир Миколайович.

 

 


1 424