Презентовано гендерний освітній проєкт

Новини університету

Дніпропетровська обласна рада та ГО «Жінки PLUS» презентували першу в Україні збірку для дітей молодшого шкільного віку, яка спрямована чутливо вирішувати проблему ґендерної освіти, рівності та дискримінації. Проректорка ДДУВС Лариса Наливайко взяла участь у презентації унікального гендерного освітнього проєкту для дітей «Гендер в малюнках».

Презентувала «Гендер в малюнках» Лілія Гиренко, начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти Дніпропетровської обласної ради. Мета розмальовки – зміна культури взаємодії статей, впровадження гендерної рівності та недискримінації до системи освіти та спрямування розвитку освіти на дотримання гендерного підходу.

Презентовано

Презентовано

Під час презентації гендерні дослідники, психологи, педагоги, громадські активісти та поліцейські ювенальної превенції обговорили переваги проєкту, надали конструктивні побажання щодо використання розмальовки «Гендер у малюнках» в освітній сфері. В презентації також взяли участь представник Фонду народонаселення ООН, Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, Дніпровської академії неперервної освіти, керівники та вчителі загальноосвітніх закладів.

Презентовано

В якості експерта виступила Лариса Наливайко, яка високо оцінила таку гендерну ініціативу: «Гендерна соціалізація відбувається рано, а вся інформація, що стосується гендерної поведінки, відображається у свідомості людини у вигляді гендерних уявлень. Ці уявлення ґрунтуються на знаннях про гендер, на основі чого людина вибудовує свою поведінку у різних ситуаціях. Цінністю цього проєкту є те, що для дітей в доступній та цікавій формі подана дійсно об’єктивна картина гендеру, як соціо-культурного конструкту. «Гендер у малюнках» допомагає пояснити і розвіяти гендерні стереотипи, які шкодять кожній людині незалежно від статі».

Презентовано

Розмальовка буде поширена серед школярів Дніпропетровської області. Також, експертами обговорено створення в загальноосвітніх закладах осередків гендерного виховання, формування сучасного кадрового потенціалу навчального закладу, здатного забезпечити впровадження гендерної рівності. Визначено перспективні гендерні проєкти та ініціативи на 2021 рік.

 

 


398