Майбутні «шерифи» обговорили тонкощі взаємодії поліції з громадськістю

Новини університету

Тренінг для курсантів, членів наукового гуртка «Шериф», відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У ході онлайн-зустрічі у форматі zoom-конференції обговорили актуальні питання взаємодії поліції з громадськістю на засадах партнерства.

Провели тренінг професорка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Ганна Блінова, старші викладачі цієї ж кафедри Світлана Рижкова та Микола Репан, а також начальник навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності Олексій Бочковий.

Майбутні

Захід проведено з метою розширення уявлення курсантів про форми та методи взаємодії поліції з громадськістю на практиці; способи залучення громадян до процесу створення безпечного середовища; співпрацю з територіальними громадами; механізми створення партнерства з інститутами громадянського суспільства.

Майбутні

У ході виступів учасники розкрили тему взаємодії уповноважених підрозділів Національної поліції з іншими суб’єктами у сфері протидії домашньому насильству; громадських формувань з охорони громадського порядку; сусідської варти та її правового регулювання.

Майбутні

Також обговорили актуальні питання індивідуальних форм участі громадян в охороні громадського порядку, повноважень поліцейських офіцерів громад та дільничних офіцерів поліції щодо взаємодії з населенням.

Інформативним був виступ запрошеного на засідання координатора проєкту «Шерифи для нових громад» у Дніпропетровській та Харківській областях Юрія Чумака, який поділився практичним досвідом взаємодії громадських формувань із поліцією та викликав жваве обговорення учасників заходу.

Майбутні

Активну участь у заході взяли такі члени наукового гуртка «Шериф», курсантки Анастасія Чечель, Аліна Лукомська, Валерія Лактіонова, Аліна Марочко та Діана Тупотіна.

Майбутні

Всі здобувачі вищої освіти активно долучилися до обговорень та дискусій з приводу взаємодії поліції з громадськістю на засадах партнерства.

 

 


814