Психологи ДДУВС та соціальні працівники Дніпра об’єдналися задля подолання проблеми насильства в сім’ї

Новини університету

«Попередження насильства в сім’ї: психологічні та юридичні аспекти», – за такою темою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов тренінг для працівників соціальних служб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Захід, організований зусиллями відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення, проходив в онлайнформаті.

Психологи

Зі вступним словом до учасників звернулися помічниця ректору з гендерних питань Наталія Шуліка та завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський, які наголосили на актуальності та соціальній значущості теми домашнього насильства.

Психологи

Психологи

У тренінгу взяли участь керівники та фахівці центрів соціальних служб м. Дніпро, АНД, Соборного, Центрального, Чечелівського та Шевченківського районів, служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради, а також комунального закладу «Центр підтримки дітей та сімей «Мамине щастя»».

Психологи

Модератор та автор тренінгу Маргарита Зімборовська разом із учасниками розглянули теоретичні та практичні складові попередження насильства в родинах. Особливу зацікавленість соціальних працівників викликали практичні вправи та робота психолога зі спеціальними тематичними метафоричними картками.

Насамкінець учасники домовилися продовжувати співпрацю у даному напрямку, визначили найбільш актуальні та проблемні питання, які обговорять у ході наступної зустрічі.

 

 


343