Молодь ДДУВС мотивує себе та оточуючих до саморозвитку

Без рубрики

Проводити вільний час із користю, займатися саморозвитком, отримувати новий досвід, створювати креативні проекти, сприяти підвищенню правової культури суспільства. Таку мету ставить перед собою курсантка факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Єлизавета Вільхова.

На посаді голови консультативно-дорадчого органу «Молодіжна рада» Петриківської територіальної об’єднаної громади разом зі своєю командою дівчина проводить пізнавальні виховні колоквіуми та тренінги для місцевої молоді.

Молодь

«Ми створюємо корисний простір для відпочинку молодих людей задля підвищення їхньої правової свідомості, культурного розвитку та зміцнення моральних якостей, – розповідає курсантка.

Молодь

Представники молодіжної ради проводять різні заходи, під час яких кожен з учасників може спробувати свої сили у тій чи іншій професії. У такий спосіб організатори допомагають молоді відкрити в собі нові таланти та здібності.

На такі зустріч приходять представники органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, освітніх закладів, громадських організацій. Вони залюбки діляться своїми знаннями та досвідом з підростаючим поколінням.

Молодь

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» курсантка ДДУВС Єлизавета Вільхова провела лекцію-тренінг «Виявлення. Протидія. Профілактика». Захід пройшов у Петриківському молодіжному центрі «Young galaxy». Спікерами виступили інспектор ювенальної превенції Дмитро Кишеня, поліцейські офіцери громади Іван Жадан і Володимир Печений, а також шкільна психологиня Алла Харченко.

У процесі спілкування учні дізналися, що таке домашнє насильство, як воно проявляється, якими мають бути алгоритми дій у випадках, коли неповнолітня особа стає свідком або жертвою.

Школярі отримали відповіді на всі запитання, що їх хвилювали у контексті обговорюваної теми, і звичайно ж, покращили свої знання у галузі захисту своїх прав.

Організатори, учасники та гості домовилися співпрацювати і надалі задля спільної мети – підвищення правової культури молоді.

 

 


335