Поглиблений погляд на домашнє насильство здійснили на всеукраїнському форумі

Новини університету

У рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» Міністерством внутрішніх справ України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу було організовано форум «Домашнє насильство: погляд 360. Виклики. Можливості. Дії».

Поглиблений

Участь у форумі взяли і представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: проректорка Лариса Наливайко, доцентка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Віта Кононець, а також старший викладач кафедри Микола Репан.

Поглиблений

Поглиблений

Поглиблений

Поглиблений

Як зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, домашнє насильство є визнаною проблемою світового масштабу.

«Сучасна правова доктрина, міжнародне право та європейська конвенційна спадщина зобов’язують державу щодо створення ефективної системи запобігання та протидії домашньому насильству, доступної для постраждалих від такого насильства, спрямованої на захист їх безпеки. МВС, беручи активну участь у формуванні політик подолання домашнього насильства, зосереджує свою діяльність на дієвому та послідовному реагуванні на такі випадки», – підкреслила Катерина Павліченко.

Поглиблений

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у свою чергу зауважила, що особи, які вчиняють домашнє насильство, обов’язково понесуть за це відповідальність.

«Наші громадяни стали більш обізнаними, а у поліцейських стало більше прав, щоб реагувати на такі події», – розповіла Людмила Денісова.

До участі у форумі також долучилися заступниця міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук, Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, перший заступник Департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький, народна депутатка Марина Бардіна.

Як зазначили фахівці, якщо за 10 місяців 2019 року було винесено майже 9 тисяч заборонних приписів, то за 2020 рік винесено майже 36 тисяч.

 

 


385