Обговорили рівень практичного співробітництва України та НАТО

Новини університету

Курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування нещодавно зустрілися з начальницею головного управління європейської та євроатлантичної інтеграції Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МВС України Людмилою Чубинською. Бесіда відбулася відповідно до санітарно-протиепідемічних норм на платформі ZOOM.

У рамках зустрічі обговорювали питання практичного співробітництва України та НАТО.

Людмила Чубинська розповіла курсантам про НАТО, історію створення, завдання та ключові плани на майбутнє. Зокрема, докладніше зупинилась на поясненні міфів, які утворилися на пострадянському просторі.

Спікерка зазначила, що НАТО – організація, яка стосується не лише військових, а й правоохоронців та інших сфер суспільного життя. Так, діяльність Альянсу передбачає протидію кіберзлочинам, гібридним загрозам, наркозлочинності та торгівлі людьми, розповсюдженню зброї, гуманітарному розмінуванню, ліквідації вибухових речовин тощо.

Як розповіла Людмила Чубинська, в структурі Альянсу є стабілізаційні підрозділи, завдання яких – захист місцевого населення від кримінальних елементів. Специфіка підрозділу максимально наближена до поліцейської, а втручаються в кризові ситуації вони тоді, коли звичайна поліція не може забезпечити правоохоронні функції.

Курсанти долучалися до бесіди та задавали питання.

 

 


632